Openbare bibliotheek Zwijndrecht

Flikstories: lezing door Christian De Coninck

Met de politieschool net achter de kiezen, begint een nieuwbakken agent aan zijn eerste werkdag. Trots ontvangt hij zijn uniform, wapens, politiebadge en maakt zich op voor het werkveld.  Christian De Coninck overloopt tijdens deze lezing het hele parcours: de ontgroening, de eerste adrenalinerush bij een arrestatie, het angstzweet bij een interventie… Om uit te groeien tot een volwaardige ‘flik’ dienen die groentjes al die uitdagingen moeiteloos te doorstaan. De Coninck vertelt anekdotes over domme en slimme dieven, gênante situaties met overspelige koppels en slopende moordonderzoeken. Kortom, je krijgt een unieke kijk op hoe het politieleven eraan toegaat in de grootstad.

Christian De Coninck (1960) is commissaris en woordvoerder bij de Brusselse politie. Hij voerde onderzoeken naar zedenzaken, moorden en gewapende overvallen. In zijn vrije tijd is hij schrijver van misdaadromans.

Woensdag 27 september om 20u.

Bibliotheek, Binnenplein 1

Toegang: 5 euro (4 euro leden bib)

Meer info: bibliotheek@zwijndrecht.be of tel 03 250 49 40

voordat ze op de site verschijnen.

Wie wordt digidokter in de bib?

De bib zoekt vrijwilligers die vertrouwd zijn met computers en tablets. Het is de bedoeling dat mensen met weinig of geen digitale ervaring vragen kunnen stellen aan deze digidokters. Heb jij vrije tijd over en voel jij je geroepen om aan dit project mee te werken? Lees verder