Openbare bibliotheek Zwijndrecht

‘Podiumbeesten’ op Gedichtendag 25 januari

https://www.youtube.com/watch?v=Wm6tzUsyFbk

Reinout Verbeke (1981) is dichter en perst rocknummers uit zijn gedichten.

Zijn debuutbundel, 'De achterkant van flatgebouwen' (2011) ging vergezeld van een full-album van zijn groep Reinout met Nevenwerking. In 2015 verscheen een tweede bundel, 'Naar een vaderland', ditmaal met live-sessie op cd. Reinout met Nevenwerking stond met zijn cross-over van poëzie, performance en muziek al op verschillende mooie podia, tot in Berlijn toe.

Reinout is beroepshalve wetenschapscommunicator en organiseert het poëziefestival Literaire Living. Marjan De Ridder (1988) is thuis in taal en beeld. Ze bouwt verhalen met penselen en zinnen. Een podium is haar tweede thuis. Daarbij ziet ze kinderen en jongeren graag groeien in hun artistieke oeuvre, ze staat hen er graag in bij.

In 2017 won ze een plaats in de voorrondes bij Naft Voor Woord. Haar grote droom is debuteren in de literaire wereld.

Ondertussen zit Marjan niet stil: ze reed mee met de in Vlaanderen en Nederland rondtoerende Poëziebus,  is lid van collectief Weer/woord en van ASCT (A School Called Tribe). In dit laatste collectief rapt ze soms met een live jazzband.

(In samenwerking met Davidsfonds Zwijndrecht en Burcht)

 

25 januari om 20u in de bib, Binnenplein 1, Zwijndrecht

Toegang: 5 euro, 4 euro leden bib en DF, 2,5 euro VT-pas, gratis drankje

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

‘Podiumbeesten’ op Gedichtendag 25 januari

Op Gedichtendag komen twee dichters-performers naar de bib. Reinout Verbeke mixt samen met gitarist Bart Couvreur en zanger Jeroen Degrieck poëzie met muziek. Dorpsgenote Marjan De Ridder neemt ons mee op een eigenzinnige reis door verschillende vormen van poëzie en podiumteksten (slam, rap, spoken word). Lees verder

Studeren in de bib

Zowel in jeugdhuis Den Trechter als in de bib zijn studenten welkom tijdens de blokperiode: van 11 december tot 28 januari. Je vindt alle informatie hierover op de facebookpagina 'Studieruimte Den Trechter' Lees verder
Meer nieuws