Aanpassingen in de bib

De bib zal enkele weken sluiten om een aantal aanpassingen en verbeteringen uit te voeren. Concreet wordt, zoals bij alle Antwerpse bibliotheken, een nieuw bibliotheeksysteem ingevoerd. Daarnaast starten we ook met een zelfuitleensysteem en tenslotte voorzien we boven een polyvalente ruimte om workshops en lezingen te geven.

 

Van 20 september tot 20 oktober zullen de bib van Zwijndrecht en het filiaal van Burcht gesloten zijn.

 

Kan ik nog materialen uitlenen?

Neen, tijdens de sluitingsperiode kan je geen materialen uitlenen. We passen onze uitleenvoorwaarden tijdelijk aan zodat je de periode kan overbruggen.

Vanaf eind augustus: max. 25 materialen per lidkaart
Uitleentermijn tot begin november

De collectie e-boeken blijft volledig beschikbaar tijdens de sluitingsperiode.

 

Kan ik mijn materialen inleveren via de inleverschuif?

De inleverschuif blijft open tot 5 oktober, daarna kan je je materialen niet meer inleveren via deze schuif. Let er dus op dat je voor de sluitingsperiode alles binnenbrengt dat binnen moet zijn. Materialen die je vanaf september uitleent mag je tot begin november bijhouden. 

 

 

Nieuw bibliotheeksysteem

Samen met 62 andere Antwerpse bibliotheken stapt Zwijndrecht in oktober over op het nieuw biblioheeksysteem Wise. Dit systeem wordt momenteel al in verschillende provincies gebruikt en zal het eengemaakte bibliotheeksysteem van Vlaanderen worden.

Als lener zal je er in de eerste plaats niet veel van merken. Het systeem wordt namelijk in de backoffice gebruikt om leners te registreren, materialen te catalogiseren en bij te houden welke materialen er aan welke lener zijn uitgeleend.
Een eengemaakt bibliotheeksysteem zorgt er echter voor dat deze verwerking sneller en veiliger gebeurt. Het zorgt er ook voor dat verdere innovatie mogelijk is. Wat denk je voorbeeld van een boek uit een andere bibliotheek aanvragen vanuit je zetel?

Zelfscanbalie

Wat je vanaf dit najaar wel zal merken is het nieuwe uitleensysteem. We stappen namelijk over op een zelfscanbalie. Dit doen we zodat we meer tijd hebben om je te helpen met vragen, de collectie beter te kunnen opvolgen en extra in te kunnen zetten op activiteiten. Denk hierbij aan een workshop, lezing of cursus tijdens de openingsuren.

Activiteitenruimte

Een bibliotheek is meer dan enkel haar collectie boeken. Ze doet meer en meer dienst als ontmoetingsplek en kennis- en leercentrum. Het delen van kennis kan op verschillende manieren; zowel via een collectie als door activiteiten. Met workshops, cursussen, lezingen, enz. willen we de inwoners van Zwijndrecht met zo veel mogelijk thema’s in contact brengen. We voorzien hiervoor een plekje in de bib zodat deze activiteiten ook tijdens de openingsuren kunnen doorgaan. Ook voor de scholenwerking betekent dit meer mogelijkheden.