E-boek
Nederlands

Eindelijk vrouw

Bo Van Spilbeeck (auteur)
Hoewel ze reeds als kind niet goed in haar vel zat en elke kans aangreep om in een vrouwenrol te kruipen, outte Bo zich uiteindelijk pas op 58 jarige leeftijd als transgender. In haar autobiografie vertelt Bo Van Spilbeeck over haar vele jaren als vrouw in een mannenlichaam, haar interne strijd, de definitieve beslissing om vrouw te worden, haar coming-out , haar ervaringen tijdens de geslachtstra
Onderwerp
Transgender
Titel
Eindelijk vrouw
Auteur
Bo Van Spilbeeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2019
1 digitaal bestand
ISBN
9789492958129
CloudLibrary
3fmz3r9

Andere formaten:

Over Bo Van Spilbeeck

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Bo Van Spilbeeck (geboren als Boudewijn Van Spilbeeck te Antwerpen op 7 februari 1959) is een Belgisch VTM-journaliste en auteur.

Levensloop

Van Spilbeeck studeerde aan de Universiteit Antwerpen af in de Romaanse filologie en ging vervolgens aan de slag als journalist bij de BRT Internationaal (het latere RVi). Van Spilbeeck stapte in 1999 over naar VTM en werkt daar sindsdien bij de VTM Nieuwsdienst.

Van Spilbeeck verklaarde op 30 januari 2018 transgender te zijn en voortaan als vrouw door het leven te zullen gaan. Dit kreeg brede persaandacht, ook in Wallonië en het buitenland. In België volgden veel positieve reacties.

In haar autobiografie Bo, Eindelijk vrouw vertelt Van Spilbeeck over haar transitie. Ook haar vrouw en twee kinderen komen aan het woord. Negen dagen na publicatie stond haar boek in België op nummer 1 in Standaard Boekhandel. Met het boek wil ze "inzichtelijk maken wat het werkelijk be…Lees verder op Wikipedia