Makkelijk lezen
Nederlands

Uitgehuwelijkt

Marian Hoefnagel (auteur)
De Turkse Celien (17) wordt uitgehuwelijkt aan een man in Engeland. Ze wil liever in Nederland blijven. Maar dat mag niet van haar ouders. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Uitgehuwelijkt
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2013
86 p.
ISBN
9789086961603 (paperback)

Besprekingen

De 17-jarige Turkse Celien wordt, tot haar grote verdriet, uitgehuwelijkt aan een Turkse man die ze niet kent en die in Engeland woont. Ze reist alleen met de boot naar Engeland en treft er een rijke, vriendelijke man met een aardige familie. Hij is weduwnaar, heeft twee kleine kinderen en hij laat Celien haar grote hobby, fotograferen, uitoefenen. Ze worden uiteindelijk verliefd op elkaar. Achttiende deel uit de serie 'BoekenBoeien'*, die speciaal bedoeld zijn voor vmbo-lezers met een taalachterstand. Er worden gemiddeld een tachtigtal woorden uit de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo in de verhalen verwerkt. Deze woorden staan achter in het boek verklaard. Het boek heeft 35 hoofdstukken, waarvan de meeste twee pagina’s beslaan. De tekst staat in blokken, wat voor een rustige bladspiegel zorgt. Het verhaal is zeer wensvervullend en ver verwijderd van de realiteit voor het overgrote deel van uitgehuwelijkte jonge meisjes. Het doet aan een sprookje denken. Op het serie-omslag kijkt Celi…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia