Boek
Nederlands

Operatie Vrotte

Mark Haayema (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
Operatie Vrotte
×
Operatie Vrotte Operatie Vrotte
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Alle kinderen in de straat kennen mevrouw Vrotte. Als ze voorbij rijdt in haar wagentje, volgeladen met potten en pannen, wordt het stil op straat. Kinderen verstoppen zich achter lantaarnpalen, vogels stoppen met fluiten en zelfs de zon lijkt minder vrolijk te schijnen. Loek, Lisa en Lulu weten het zeker: mevrouw Vrotte is een heks! Ze bedenken een plan om haar te ontmaskeren. Maar dat loopt ande
Titel
Operatie Vrotte
Auteur
Mark Haayema
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789047627821 (hardback)

Over Mark Haayema

Mark Haayema (Hardenberg, 3 april 1985) is een Nederlands acteur, poppenspeler en kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Haayema speelde in onder meer de series Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis en Ja zuster, nee zuster. Zijn eerste prentenboek bracht hij uit in 2011. Als liedjesschrijver schreef hij onder meer nummers voor Max Velthuijs, Herman van Veen en Kinderen voor Kinderen. Daarnaast schrijft hij vele kinderboeken en speelt hij in theatershows. In 2019 won hij de literatuurprijs Vlag en Wimpel.

Bibliografie

  • (2012) De held van alle helden
  • (2015) De vriendelijke draak
  • (2015) Sterrenwachter
  • (2015) Uit je duim!
  • (2016) Kwijt
  • (2016) De overkant
  • (2016) Oma, mag ik mijn pop terug?
  • (2016) Meneertje Meer
  • (2017) Joep!
  • (…Lees verder op Wikipedia