Boek
Nederlands

Operatie Vrotte

Mark Haayema (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
Operatie Vrotte
×
Operatie Vrotte Operatie Vrotte
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als hun voetbal in de tuin van mevrouw Vrotte is beland, durven Loek, Lisa en Lulu die niet op te halen. Mevrouw Vrotte heeft een tuin vol pompoenen en rijdt altijd rond met pannen. Ze is vast een heks! Of zit het misschien anders? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Operatie Vrotte
Auteur
Mark Haayema
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789047627821 (hardback)

Besprekingen

Als Loek, Lisa en Lulu hun bal per ongeluk over het hek van mevrouw Vrotte schoppen, durven ze hem niet te halen. Want mevrouw Vrotte is een beetje vreemd: elke dag rijdt ze met een wagentje vol pannen en potten rond, ze heeft een tuin vol pompoenen en ze ziet er anders uit. In de hoofden van de kinderen groeit mevrouw Vrotte langzaam uit tot heks. Samen bedenken ze een plan om haar te vangen, om te zien hoe ze zich vrij zal toveren. Maar dat plan loopt niet helemaal af zoals ze hadden verwacht... Dit is het klassieke verhaal van ‘de heks uit de straat’, die eigenlijk een vriendelijke, oude dame blijkt te zijn. De spanning wordt mooi opgebouwd, tot de drie kinderen zelf tot de conclusie komen dat ze fout zaten, iets hebben verzonnen en het zelf zijn gaan geloven. De illustraties van Loes Riphagen hebben vergrijsde kleuren die mooi passen bij het verhaal, de hoofdpersonen hebben de kenmerkende grote, expressieve ogen. Een spannend verhaal met een vrolijke twist, met de bekende vormgevi…Lees verder

Over Mark Haayema

Mark Haayema (Hardenberg, 3 april 1985) is een Nederlands acteur, poppenspeler en kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Haayema speelde in onder meer de series Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis en Ja zuster, nee zuster. Zijn eerste prentenboek bracht hij uit in 2011. Als liedjesschrijver schreef hij onder meer nummers voor Max Velthuijs, Herman van Veen en Kinderen voor Kinderen. Daarnaast schrijft hij vele kinderboeken en speelt hij in theatershows. In 2019 won hij de literatuurprijs Vlag en Wimpel.

Bibliografie

  • (2012) De held van alle helden
  • (2015) De vriendelijke draak
  • (2015) Sterrenwachter
  • (2015) Uit je duim!
  • (2016) Kwijt
  • (2016) De overkant
  • (2016) Oma, mag ik mijn pop terug?
  • (2016) Meneertje Meer
  • (2017) Joep!
  • (…Lees verder op Wikipedia