Digitale diensten van de bib

Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je e-boeken, digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

E-boeken

Lees nu gratis e-boeken op je smartphone, tablet, e-reader of computer. Als lid van de bib en met een mijn-bibliotheekprofiel heb je toegang tot meer dan 4000 Nederlands- en Engelstalige boeken. Via de app cloudlibrary kan je de boeken lezen.

retro tekening vrouw in zetel voor promotie e-boeken

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Je kan kiezen uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

• Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store
  • Klik op het 'de Bib'-logo
  • Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account
  • Kies het boekje dat je wil lenen
  • Het boekje wordt gedownload op je toestel

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

GoPress Archief

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

GoPress Kiosk - enkel in de bib

Surf in de bibliotheek op eender welk toestel (van de bibliotheek of van jezelf) naar de website bibliotheek.gopress.be.

Kies welke krant of tijdschrift je wil lezen, selecteer een artikel of blader door de krant.

! Opgelet: om van dit aanbod te kunnen genieten moet je gebruik maken van de wifi van de bibliotheek.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.