Dit  jaar wordt jeugdboekenmaand 50!  En er valt heel wat te beleven in de bib én online!

Jeugdboekenmaand 2021 BV's

De bib daagt jullie uit!

Vier een superleuk boekenfeestje met je thuis-bubbel of klas, maak er een filmpje van en stuur dit naar bibliotheek@zwijndrecht.be

De origineelste filmpjes worden beloond door de bib-jury met een origineel cadeau.

Prijs gezin: elk gezinslid krijgt zijn/haar lievelingsboek

Prijs klas: een lasershoot in de bib!

Vraagspel “Feest’ in de bib voor kinderen van 8-12 jaar

Tijdens het bezoek aan de bib kan je individueel of in gezinsverband op zoek naar de juiste antwoorden van ons vraagspel. Vraag je tablet aan de balie!

Alle vragen opgelost? Dan krijg je van ons het superoriginele stickervel van JBM 2021!

Improvisatietheater

Via onze website en facebook kan je vanaf 27 maart kijken naar het theaterstuk “Graaf Itti” naar een boek van Eef Rombaut. Nelle De Maeyer neemt een groepje kinderen op sleeptouw in de wereld van dat boek en experimenteert met improvisatietheater. Muzikante Elke De Meester  improviseert zoals vroeger bij de stomme film.

Wedstrijd op www.jeugboekenmaand.be (Iedereen Leest)

Wil je nog deelnemen aan een extra wedstrijd? Dit jaar polsen we voor de wedstrijd naar het favoriete feestboek van jonge lezers. Welk boek is voor jou een feest? Van welke titel spat het leesplezier af? Deelnemen doe je door een feestelijk(e) foto of filmpje te posten met je favoriete boek. De wedstrijd gaat vanaf 1 februari online.

Maakbib-pakketjes voor thuis (Voor kinderen van 9-12 jaar)

Ben je geïnteresseerd in STEAM? Maak je graag dingen of hou je van proefjes? Kom dan zeker je pakketje halen om thuis volop te experimenteren.

Meer info op:

Facebook: BibZwijndrecht