De coronacijfers schieten pijlsnel de hoogte in. We moeten onze nauwe contacten zoveel mogelijk beperken. Maar elkaar een kaartje schrijven, dat kan wel. Cultuurtuin WAAS lanceert in 10 Wase gemeenten een postkaartenactie als vervolg op het eerdere project Onmisbaar veraf.

Onmisbaar veraf

De postkaartenactie is een vervolg op de succesvolle affichecampagne Onmisbaar veraf. Sinds begin september geven affiches kleur aan publieke plekken in de Wase steden en gemeenten. Cultuurtuin WAAS koppelde 10 dichters en illustratoren aan elkaar en vroeg hen om creatief uiting te geven aan hoe we nu (moeten) samenleven.

Nu worden de 10 beelden als postkaarten in de 10 gemeenten verspreid. Bezoekers van onder meer de lokale bibliotheek kunnen één of meer kaartjes meenemen en versturen naar dierbaren die ze missen.

Nelle en Pieter

In Zwijndrecht sloegen theatermaker Nelle De Maeyer en kunstenaar Pieter De Decker de handen in elkaar. Hun geïllustreerd gedicht kan je in het groot bewonderen op een canvas aan de muur van de bib van Zwijndrecht. En nu kun je hun mooie poëzie ook opsturen naar iemand die je dierbaar is. Loop even binnen in de bib en neem een postkaart mee. Schrijf er een persoonlijke boodschap, post het in de brievenbus en maak iemand blij.